Sivut

torstai 25. joulukuuta 2014

21. Voi miesparkoja!

Kyllä, seksismiä kohdistuu myös miehiin. Asevelvollisuus koskee vain miehiä, huoltajuuskiistoissa naiseus on etu, miehuus on velvollisuus, ympärileikkaukset, elatusapu, ja lista jatkuu vaan. 

Kyllä, vastoin yleistä harhaluuloa, feminismi pyrkii korjaamaan nämäkin epäkohdat. 

Asevelvollisuus ei johdu miesvihasta vaan sukupuolirooleista. Miesten ajatellaan olevan sopivampia sotimaan, ampumaan, ryömimään soilla ja tappamaan vihollisia. Naisten ajatellaan olevan sopivampia hoitamaan kotia ja lapsia. 

Huoltajuuskiistat, ah! MRA:n ikuinen argumentti feminismiä vastaan. Olen itse eronneesta perheestä, ja omassa tapauksessani asia todellakin oli niin, että äiti oli soveltuvampi huoltajaksi. Aina näin ei välttämättä ole. Valitettavasti huoltajuus taivutaan antamaan äidille silloinkin, kun isä olisi parempi huoltaja. Tämäkin johtuu sukupuolirooleista. Naisen ajatellaan olevan perhekeskeinen ja miehen urakeskeinen. Näin ollen asia ratkeaa kaikille huonoimmalla tavalla, kun lapset joutuvat elämään vähemmän soveltuvan yksinhuoltajan kanssa. Mitä tulee elatusapuun, on täysin oikein että etävanhempi maksaa lapsensa elämisestä. Tietysti raiskaus- ja hyväksikäyttötilanteissa asia on eri, mutta kun lapsi on yhdessä hankittu, se myös elätetään yhdessä. Vaihtoehtoisesti jokainen voi käyttää ehkäisyä ja valita, kenen kanssa lapsentekoa harrastaa. 

Miehisty! Kasvata munat! Palaa sukupuolirooliisi! Älä vaan alenna itseäsi naisen tasolle! Miesvihaako? Ei, vaan sukupuolirooleja. (Bingo)

Ympärileikkaukset eivät oikeastaan kuulu edes tähän kategoriaan. Miehiä ympärileikataan enemmän kuin naisia. MUTTA kyseessä on täysin eri operaatio. Miehen ympärileikkaus tarkoittaa esinahan poistamista. Esinahassa on suuri osa peniksen hermopäätteistä, jolloin ympärileikkaus saattaa vähentää seksistä saatavaa nautintoa. Miehen ympärileikkaus on juutalaisten tapa merkitä "omansa", mutta se voidaan suorittaa myös terveydellisistä syistä. Tahdonvastainen uskontokuntaan liittäminen on mietinnänaihe toiselle päivälle, mutta muuten miehen ympärileikkaus on jopa terveellinen operaatio. Tietysti kaikkiin leikkauksiin liittyy riskejä, mutta ympärileikkaus itsessään oikein toimitettuna ei ole vaarallinen.

Naisen ympärileikkauksessa poistetaan yleensä kaikki ulkoiset sukupuolielimet, ts. klitoris, ja häpyhuulet. On väärin, että näitä operaatioita edes kutsutaan samalla nimityksellä. Naisen ympärileikkaaminen on vaarallista ja tarpeetonta, ja sen tarkoitus on estää naista nauttimasta seksistä, jottei hän tulisi "likaiseksi". Selvitin asiaa, ja (miespuolinen) ympärileikattu ystäväni kertoi, ettei leikkaus vähentänyt hänen nautintoaan, vaan itse asiassa mahdollisti seksin harrastamisen. Poikavauvan tahdonvastaisen, ei-lääketieteellisen ympärileikkauksen oikeellisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta se ei silti ole verrattavissa nuoren naisen silpomiseen siksi, että hän kelpaisi vaimoksi (naisen elämällähän ei ole mitään muuta tarkoitusta). 

Miehiin kohdistuva seksismi on todellista, mutta usein se on kolikon toinen puoli naisten syrjinnästä. Feminismi vastustaa sukupuolirooleja, joten vaikka feministit eivät erikseen järjestä kampanjoita yllämainittujen asioiden korjaamiseksi, se ei tarkoita että feministit vihaavat miehiä ja pyrkivät parantavaan ainoastaan naisten asioita. 

Haluan kuitenkin tuoda esille, että feminismiä ei tarvitse oikeuttaa sillä, että seksismi satuttaa miehiä. Se, että patriarkaatti satuttaa naisia on aivan riittävä syy naisasialiikkeelle, koska naiset ovat ihmisiä. Ihailen sanoinkuvaamattoman suuresti niitä miehiä, jotka puolustavat naisia miettimättä, mitä he ansaitsevat sillä. 

Miesvalta on voimissaan, kun kaikella täytyy olla jotain tekemistä miehuuden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti